Persondata

Musselmalet porcelæn


Oprindelsen af musselmalet porcelæn.

Musselmalet porcelæn fra Royal Copenhagen blev oprindeligt kopieret fra Messsen porcelænsfabrik ca. 1780 og er i dag blevet et symbol på Den Kongelige Danske Porcelænsfabrik. De 3 bølger som symboliserer Øresund, Storebælt og Lillebælt var oprindelig lige streger men blev senere udformet som bølger. Farven på det musselmalede var på den tidlige periode meget mørkblå, men er i dag skiftet til noget lysere blåt. De gamle grundtyper er riflet- hel og halvblonde og hertil er kommet det nyere mega mussel. Der har været produceret med andre farver end blåt såsom purpor, grøn, sort, men uden den store interesse.


Musselmalet porcelæn kender mange typer af samlere.

Musselmalet er et stel der har samlere lige fra konfirmanden til pensionisten. Det er et velbeskrevet stel hvor man ofte kan stadfæste den nøjagtige alder og hvilken porcelænsmaler der har udført malingen.


Musselmalet porcelæn i dag.

Bing og Grøndahl som nu er overtaget af Royal Copenhagen fremstillede også deres selvstændige musselmalede stel som normalt var 3 delt i modsætning til det musselmalede stel fra Royal Copenhagen som er 4 delt. Der har også værert flere fabrikker i udland og herhjemme, bla. Aluminia der har malet musselmalet på fajance, men disse blev ofte misfarvede ved brug og var noget skrøbeligt. Desuden har både B og G samt Royal Copenhagen fremstillet musselmalet jernporcelæn som også blev kaldt hotelporcelæn fordi det fortrinsvis var hoteller der aftog de kraftigere udformede dele. Når man køber afhænger prisen af flere ting, alder (mange vil gerne have de ældre dele), mørke/lyse farver, slidtage, om det er 1., 2., 3., eller 4. sortering. Der må normalt ikke være skår i.


Nedenfor er en video fra Youtube som viser lidt af udvalget.Nedenfor vises et udvalg af noget af det musselmalet porcelæn vi har i antikvitetsbutikken.Åbningstider
Mandag: 11-17
Fredag: 11-17
Søndag: 11-17

Eller efter individuel aftale på 2936 0415 eller e-mail a1antik@a1antik.dk

Kontakt info:

Erik Eriksen
Kertemindevej 24
Aunslev
5800 Nyborg
Email:
Tlf: 29.36.04.15


Find os på google

© Copyright 2004-2024 | A1 Antik Snurrepiben ApS | Telefon: 29 36 04 15 | Kertemindevej 24 | Aunslev | 5800 Nyborg | Privatlivspolitik